Bezoek de grootste radiotelescoop ter wereld op 15 mei

Bezoek de grootste radiotelescoop ter wereld op 15 mei Click here for a high res image. Klik hier voor een hoge resolutie foto.Op zondag 15 mei doet ASTRON mee aan "Europa om de hoek". Tijdens dit evenement, georganiseerd door Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), zetten organisaties in het hele land, die subsidie hebben ontvangen van SNN, hun deuren open voor het grote publiek.

Bezoekers kunnen op 15 mei alles te weten komen over de nieuwe LOFAR radiotelescoop. Op 12 juni 2010 heeft Koningin Beatrix de nieuwe LOFAR telescoop officieel geopend. De LOFAR telescoop is ontworpen en gebouwd door ASTRON. LOFAR staat voor Low Frequency Array en doet metingen op lage frequenties. Deze nieuwe generatie radiotelescoop kan het ontstaan van de eerste sterrenstelsels, zwarte gaten en gaswolken bij de 'geboorte' van het Heelal in beeld brengen, op een golflengte die tot nu niet bruikbaar was.

Programma
Op zondag 15 mei is iedereen welkom bij de LOFAR telescoop voor rondleidingen, een kijkje door de zonnetelescoop (bij mooi weer) en andere interactieve activiteiten, waaronder een live meting met de telescoop. Rondleidingen worden constant gegeven, men kan deze op aanvraag krijgen.

Openingstijden
Iedereen is welkom op het LOFAR veld van 12.00 uur tot 16.00 uur. Op de locatie staat een tent waarin vanalles te zien is over LOFAR. Ook kunnen ASTRON astronomen en ingenieurs u begeleiden naar het LOFAR veld voor een rondleiding.

Klik hier voor meer informatie over de routebeschrijving, navigatie en andere Europa Kijkdagen.

Design: Kuenst.    Development: Dripl.    © 2022 ASTRON