Zondag 7 oktober: sterrenkunde op het Melkwegpad

Zondag 7 oktober: sterrenkunde op het MelkwegpadClick here for a high res image. Klik hier voor een hoge resolutie foto.

* LET OP: De op-en afritten van de N381 bij Beilen zijn in het weekend van 7 oktober afgesloten! *

Op zondag 7 oktober organiseert ASTRON, het Nederlands instituut voor radioastronomie, allerlei activiteiten op het Melkwegpad bij Hooghalen. Bezoekers kunnen gratis meedoen. Langs het schaalmodel van het zonnestelsel, dat onlangs is opgeknapt én waaraan binnenkort nog een speeltoestel wordt toegevoegd, kunnen kinderen zelf de Aarde schilderen zoals je die ziet vanuit de hemel en iets lekkers winnen door de planeten op de juiste volgorde te zetten. Ook heb je op deze dag de mogelijkheid om zelf één van de schotels van de enorme Westerbork telescoop te besturen en plaats te nemen in het mobiele planetarium voor een reis door het heelal.

De activiteiten op het Melkwegpad worden georganiseerd in samenwerking met Universe Awareness, een organisatie die kinderen inspireert met het heelal. Ook het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Staatsbosbeheer organiseren activiteiten op en bij het Melkwegpad. De activiteiten vinden plaats in het Weekend van de Wetenschap, dat onderdeel is van Oktober Kennismaand.

Meer weten over deze activiteiten op het Melkwegpad? Klik hier!

Design: Kuenst.    Development: Dripl.    © 2020 ASTRON