ASTRON sterrenkundige strijdt in Nationale Wetenschapsquiz 2010

ASTRON sterrenkundige strijdt in Nationale Wetenschapsquiz 2010Click here for a high res image. Klik hier voor een hoge resolutie foto.

ASTRON sterrenkundige Marijke Haverkorn neemt het in de 17e editie van de Nationale Wetenschapsquiz samen met twee andere wetenschappers op zondag 26 december op tegen een team van journalisten. De twee teams krijgen in de quiz pittige vragen voorgelegd waarbij hun creativiteit en kennis danig op de proef worden gesteld. De Nationale Wetenschapsquiz wordt georganiseerd door de VPRO in samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de nationale wetenschapsfinancier.

De drie wetenschappers die de eer van de academische wereld moeten gaan verdedigen, zijn astronoom Marijke Haverkorn, winnaar van een Vidi-subsidie van NWO, wiskundige Remco van der Hofstad, en hoogleraar sensorsystemen Albert van den Berg, tevens winnaar van de grootste wetenschappelijk prijs Nederland: de Spinozapremie. De drie journalisten, die het wetenschappelijke team uitdagen, zijn Harmke Pijpers, onder andere presentatrice bij BNR Nieuwsradio, Harm Ede Botje van Vrij Nederland en Hassnae Bouazza. Zij schrijft onder meer voor NRC en de Volkskrant. De presentatie van de Nationale Wetenschapsquiz is in handen van Lottie Hellingman en Rob van Hattum.

De Nationale Wetenschapsquiz 2010 wordt op zondagavond 26 december uitgezonden om 21.15 uur op Nederland 2.


 


 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Femke Boekhorst, PR & communicatie ASTRON. Tel.: 0521 595 204. E-mail: boekhorst [at] astron [dot] nl

Margreet Nannenberg, ASTRON. Tel.: 0521 595 119. E-mail: nannenberg [at] astron [dot] nl


ASTRON is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Design: Kuenst.    Development: Dripl.    © 2020 ASTRON