Eervolle vermelding voor Christiaan Huygens Wetenschapsprijs 2014 voor Stefan Wijnholds

Eervolle vermelding voor Christiaan Huygens Wetenschapsprijs 2014 voor Stefan WijnholdsClick here for a high res image. Klik hier voor een hoge resolutie foto.

Stefan Wijnholds, die als onderzoeker verbonden is aan ASTRON, heeft bij de uitreiking van de Christiaan Huygens Wetenschapsprijs 2014 een eervolle vermelding gekregen. De Christiaan Huygensprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderzoeker die met zijn of haar in de voorafgaande vijf jaar verdedigde dissertatie een belangrijke bijdrage aan de wetenschap heeft geleverd en daarbij oog heeft gehad voor de maatschappelijke relevantie van het onderzoek. Dit jaar stond daarbij het wetenschapsgebied Informatie- en Communicatietechnologie centraal. Stefan was één van de vier genomineerden voor zijn proefschrift 'Fish-Eye Observing with Phased Array Radio Telescopes' waarop hij in maart 2010 cum laude promoveerde. De jury was onder de indruk van het grote aantal peer-reviewed publicaties waar Stefan auteur of co-auteur van is, en die tot dusverre bijna 1000 maal geciteerd werden.

De Oude Kerk in Voorburg vormde woensdagavond 25 juni het decor van de feestelijke uitreiking van de Christiaan Huygensprijs 2014. In een gevarieerd programma sprak onder andere dr.ir. Ton Engbersen, wetenschappelijk directeur DOME ASTRON & IBM Center for Exascale Technology, een samenwerking tussen ASTRON en IBM. In het interview dat de hoofdredacteur van NRC met de kandidaten voerde, bracht Stefan de unieke positie van ASTRON in de radioastronomie goed onder de aandacht. Aan het einde van de avond overhandigde dr. Jet Bussemaker, minister van OCW, de prijs (een bronzen beeld van Christiaan Huygens en 10.000 euro) aan de winnaar Bart Jansen voor zijn proefschrift 'The Power of Data Reduction: Kernels for Fundamental Graph Problems'.

 

Foto's: Martine Siemens

Design: Kuenst.    Development: Dripl.    © 2021 ASTRON