Spacegirls presenteren ruimtevaartproject bij ASTRON

Spacegirls presenteren ruimtevaartproject bij ASTRONClick here for a high res image. Klik hier voor een hoge resolutie foto.

 

Donderdag 10 september verwelkomt ASTRON Anne, Esther, Iris, Jessica, Malou, Mirthe en Sophie, uit Assen. De meisjes, ook bekend als de Spacegirls, hebben de Nederlandse ruimtevaartcompetitie voor middelbare scholieren, genaamd ‘CanSat', gewonnen. ASTRON sponsorde de zeven meisjes van het Dr. Nassau College, die als enig meisjesteam meededen in de competitie. Donderdag komen zij hun project bij ASTRON presenteren.

De CanSat competitie is georganiseerd door de Technische Universiteit Delft en ruimtevaartorganisatie ISIS (Innovative Solutions In Space). Teams van middelbare scholen uit heel Nederland deden mee aan de competitie, waarbij ze van een blikje frisdrank een satelliet moesten maken. De satelliet, of ‘CanSat', moest twee missies uitvoeren: de CanSat moest tijdens de vlucht de druk en de temperatuur kunnen meten, en hij moest weer veilig op de grond landen. Voor de tweede missie, die naar eigen inzicht kon worden uitgevoerd, kozen de meisjes ervoor een parachute te maken.

Op 3 juli, de laatste dag van de CanSat competitie, werden in Delft de winnaars bekend gemaakt. De Spacegirls waren erg verrast, maar de jury was overtuigd: zij verdienden de eerste prijs omdat ze zo zorgvuldig en grondig hadden gewerkt aan hun CanSat en een leuke en speciale tweede missie hadden bedacht. Donderdag zet ASTRON de meisjes nog een keer in het zonnetje.

Kijk ook op: http://spacegirls.webs.com/.  

 

Design: Kuenst.    Development: Dripl.    © 2022 ASTRON