ASTRON en Staatsbosbeheer geven startsein uitbreidingsproject

ASTRON en Staatsbosbeheer geven startsein uitbreidingsproject Click here for a high res image. Klik hier voor een hoge resolutie foto.

Op woensdag 11 april geeft prof K. Gaemers, voorzitter van het bestuur van ASTRON, het Nederlands instituut voor radioastronomie in Dwingeloo, tijdens een feestelijke ceremonie het startsein voor de uitbreiding van het gebouw in Dwingeloo. Door de groei van ASTRON en gelieerde organisaties is het huidige gebouw te klein geworden om al het personeel te huisvesten.


ASTRON heeft met Staatsbosbeheer, de eigenaar van de grond waarop ASTRON gevestigd is, een nieuwe erfpachtovereenkomst afgesloten om in het Nationaal Park Dwingelderveld op het perceel Oude Hoogeveensedijk 4 een nieuwe vleugel aan de bestaande laboratoria en kantoren te bouwen. Uitbreidingen in een natuurgebied als het Dwingelderveld worden niet zomaar vergund; ze moeten aan heel veel voorwaarden voldoen. Staatsbosbeheer hecht veel waarde aan het duurzame karakter en een verantwoorde inpassing van de nieuwe vleugel.


De vleugel zal aansluiten op het bestaande gebouw. Aannemer Van Wijnen Noord BV uit Gorredijk voert de werkzaamheden uit. Tevens wordt in het project het huidige gebouw gerenoveerd. De nieuwe vleugel is eind 2012 gereed en het hele project zal naar verwachting in augustus 2013 afgerond zijn.
Tijdens de officiële start van het project tekenen Staatsbosbeheer en ASTRON een intentieverklaring om de samenwerking tussen beide organisaties verder te verdiepen. Bescherming van de natuur en onderzoek naar het heelal kunnen zo meer met elkaar verbonden worden.

 


 Contactinformatie:


ASTRON: Femke Boekhorst, PR & Communicatie, tel. 0521 595 204
ASTRON: Diana Verweij, coördinator bouwproject, tel. 0521 595 211.
Staatsbosbeheer: districtshoofd Henk Post, tel. 06 55186546,
Staatsbosbeheer: boswachter Albert Henckel, tel. 06 51416691.

Design: Kuenst.    Development: Dripl.    © 2022 ASTRON