Nieuw UNAWE kantoor geopend bij ASTRON & JIVE in Dwingeloo

Nieuw UNAWE kantoor geopend bij ASTRON & JIVE in DwingelooClick here for a high res image. Klik hier voor een hoge resolutie foto.

Op 1 juli 2012 is er een nieuw kantoor voor Universe Awareness (UNAWE) geopend in het gebouw van ASTRON/JIVE in Dwingeloo. Frederiek Westra van Holte, nationale project coördinator van UNAWE Nederland, zal hier worden gevestigd. Zij gaat in samenwerking met ASTORN/JIVE nieuwe UNAWE projecten opzetten om jonge kinderen in dit gedeelte van Nederland te bereiken. Het doel is om hen te inspireren voor sterrenkunde in het algemeen, maar ook speciaal aandacht te geven aan het werk dat ASTRON/JIVE doet op het gebied van astrofysica, het bouwen en ontwerpen van telescopen en technisch onderzoek.

Een project in samenwerking met ASTRON waar nu al aan wordt gewerkt, is de opening van het vernieuwde Melkwegpad in kamp Westerbork. Langs dit bospad kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met allerlei weetjes over het heelal en de grootste radiotelescopen van Europa. De opening zal plaatsvinden in oktober 2012 met een speciale kindermiddag. Houd voor meer informatie de ASTRON-website in de gaten.

Meer informatie over Universe Awareness is te vinden op www.unawe.nl.

Design: Kuenst.    Development: Dripl.    © 2021 ASTRON