ASTRON 'excellent' bevonden door internationale experts

ASTRON 'excellent' bevonden door internationale expertsClick here for a high res image. Klik hier voor een hoge resolutie foto.

ASTRON is beoordeeld als ‘excellent' door een panel van internationale experts, voorgezeten door Prof. C. Cesarsky. Het instituut kreeg het stempel 5, of 'excellent', de hoogst haalbare beoordeling, met onderzoek dat internationaal leidend is.

De bevindingen van het panel zijn een belangrijke bevestiging van het pad dat ASTRON de afgelopen vijf jaar heeft genomen, waarbij het instituut haar activiteiten heeft versterkt: fundamenteel onderzoek in de radioastronomie, opzetten en opereren van wereldklasse radiotelescopen (in het bijzonder de  Internationale LOFAR Telescoop en de Westerbork Synthese Radio Telescoop-APERTIF), en investeren in technologische, wetenschappelijke en politieke ontwikkelingen van de Square Kilometre Array (SKA).

Het panel meent dat ASTRON de radioastronomie praktisch opnieuw heeft uitgevonden de laatste paar jaar, met haar nieuwe manier om 'aperture array' technologie te ontwikkelen, zowel op de grond als in het focuspunt van traditionele schotels.

klik hier voor het persbericht van NWO (de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) over de evaluaties van alle NWO instituten.

Design: Kuenst.    Development: Dripl.    © 2021 ASTRON