7 oktober 2012: sterrenkunde op het Melkwegpad

What? Sterrenkunde-activiteiten voor mensen van alle leeftijden, met name kinderen van 5-12 jaar, op het Melkwegpad bij Hooghalen.
Wanner? Zondag 7 oktober tussen 12.00-16.00 uur.
Waar? Schattenberg 1, Zwiggelte. Volg de parkeerborden.

Meer informatie? http://www.oktoberkennismaand.nl/home/ en http://www.kindermaand.nl/.

Sterrenstelsel Cygnus A, beeld gemaakt met ASTRON's LOFAR telescoop.

 

Op zondag 7 oktober organiseert ASTRON allerlei activiteiten op het Melkwegpad vlakbij de Westerbork telescoop, bij Hooghalen. Dit gebeurt in samenwerking met Universe Awareness , die kinderen inspireren met het heelal, en CAMRAS, de stichting die de Dwingeloo Telescoop beheert. De activiteiten vinden plaats in het Weekend van de Wetenschap, dat onderdeel is van Oktober Kennismaand.

 

Zelf je eigen ontplofte ster maken, een pulsar!

Bezoekers kunnen gratis meedoen aan alle activiteiten op het Melkwegpad. Langs het schaalmodel van het zonnestelsel, dat onlangs is opgeknapt én waaraan binnenkort nog een speeltoestel wordt toegevoegd, kunnen kinderen meedoen aan activiteiten zoals raketjes de lucht in schieten, hun eigen ontplofte ster maken en iets lekkers winnen door de planeten op de juiste volgorde te zetten.

Ook heb je op deze dag de mogelijkheid om zelf één van de schotels van de enorme Westerbork telescoop te besturen en plaats te nemen in het mobiele planetarium voor een reis door het heelal.

 

 

Design: Kuenst.    Development: Dripl.    © 2021 ASTRON